X
Hvis du har et hørselstap og bruker høreapparat, har du større sjanse til å forbli uavhengig av andre personer i hverdagen.
2018-03-06

Emner

Å ignorere hørselstap kan være en større risiko enn du kanskje tror.

Hvis du har et hørselstap og bruker høreapparat, har du større sjanse til å forbli uavhengig av andre personer i hverdagen.

Personer med ubehandlet hørselstap har større risiko for å være avhengig av hjelp fra andre personer i hverdagen. Det er advarselen som presenteres til lovgiverne i den europeiske union (EU) den 6. mars 2018.

Mer enn 466 millioner mennesker lever med et ubehandlet hørselstap ifølge World Health Organization (WHO). Av de som kan dra nytte av å bruke høreapparater, er det for eksempel av de som bor i EU kun en tredjedel som faktisk bruker høreapparater. Antall personer med hørselstap vil øke, ikke bare fordi vi lever lengre enn tidligere generasjoner, men også fordi mange av oss er utsatt for kraftig støy i hverdagen. Ubehandlet hørselstap bærer økt helserisiko knyttet til hørselstapet i seg selv, samt at det assosieres med medisinske tilstander som depresjon og demens.

Like gode sjanser til å forbli uavhengig av andre personer

Nevropsykolog og epidemiolog Professor Hélène Amieva påviser at personer med hørselstap som bruker høreapparater har like stor sjanse til å forbli uavhengig av andre personer som personer med normal hørsel.*

Personer med hørselstap forbedrer sin helse og livskvalitet ved å bruke høreapparater. Heldigvis er moderne høreapparater ikke lengre så store og klossete som tidligere, selv om mange stadig tror det er tilfellet. Moderne høreapparater finnes i flere typer, fra de minste i-øret høreapparater til små, diskrete bak-øret apparater.  Høreapparatene lar deg også kommunisere helt trådløst med dine nærmeste eller dine arbeidskolleger, samt streame musikk og TV direkte til dine høreapparater.

Nye Signia høreapparater gjengir den naturlige måten dine ører hører på

Det er nå mulig å få høreapparater som gir deg en helt naturlig lydopplevelse og gjengir din egen stemme på en behagelig og naturlig måte. Det er mulig med en ny teknologi som kalles Own Voice Processing (OVP™).

Våre nyeste høreapparater heter Signia Pure Charge&Go, og gir naturlig egen stemme med enkel trådløs lading og direkte streaming via Bluetooth. Pure Charge&Go kan lades over natten så de er klar til en ny hel dags bruk. Høreapparatene leveres med en liten og smidig lader i stedet for tradisjonelle batterier. Så snart høreapparatene settes i laderen, starter ladingen automatisk. Når du tar de ut av laderen slås de på automatisk så de er klare til bruk med en gang. myControl-appen lar deg bruke smarttelefonen din som en fjernkontroll for høreapparatene, mens myHearing-appen gir deg tilgang til audiografhjelp uansett hvor du er, rett fra smarttelefonen din.

For å øke aksepten av høreapparater og minske risikoen ved ubehandlede hørselstap, har Signia mange forskjellige høreapparater som passer dine behov. For mer informasjon, besøk www.signia-hearing.no. Her finner du også en hørselstest du kan ta hjemme, samt en link til din nærmeste Signia Nx-klinikk.

* Study published in the Journal of Gerontology: Medical Sciences, based on data from 3,777 individuals aged 65 and older who were followed over a 25-year period. Death, Depression, Disability, and Dementia Associated with Self-reported Hearing Problems: A 25-Year Study, by Hélène Amieva, PhD, Camille Ouvrard, PhD, Céline Meillon, MSc, Laetitia Rullier, PhD, and Jean-François Dartigues, MD, PhD, was The Journal of Gerontology in January 2018 (J Gerontol A Biol Sci Med Sci, 2018, Vol. 00, No. 00, 1–7)