X
Verdens hørselsdag 2020: "Hørsel hele livet" er mer enn bare et konsept med Signia
2020-03-03

Emner

Verdens hørselsdag 2020: "Hørsel hele livet" er mer enn bare et konsept med Signia

Verdens hørselsdag 2020 retter søkelyset mot bevisstgjøring og forbedring av hørselshelsen, og er en viktig markering i kalenderen vår. Les videre for å finne ut mer.

Verdens hørselsdag 2020: “Hørsel hele livet” er mer enn bare et konsept med Signia

Verdens hørselsdag 2020 er her, og det finnes ingen bedre dag å rette søkelyset mot bevisstgjøring av hørselstap på. Verdens hørselsdag er utviklet av Verdens helseorganisasjon (WHO), og er en markering av alt som har med hørselen å gjøre – alt fra pleie av hørselen til tinnitusbehandlinger. Bevisstgjøring er det første steget til å forstå hørselstap bedre, enten det gjelder aldersrelatert hørselstap eller sensorisk hørselstap. Dersom du lider av hørselstap selv, eller kjenner noen som gjør det, er Verdens hørselsdag en flott dag å feire alle våre forskjeller på.

Hos Signia benytter vi enhver mulighet til å bevisstgjøre hørselstap – og 3. mars er den perfekte anledningen. I verden lever millioner av mennesker i alle aldre med hørselstap. Ifølge Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) er det anslått at 1 million nordmenn har hørselsutfordringer i 2020, og 1 av 3 under 30 år sliter med å høre i sosiale sammenhenger. Å søke hjelp er viktig for å sikre at hørselen blir ivaretatt. Dette gjør at vi fortsatt kan være i kontakt med hverandre og våre samfunn som helhet. Verdens hørselsdag sørger for ekstra oppmerksomhet rundt temaet hørsel, og med den viktige beskjeden om å “ikke la hørselstap begrense deg”.

Hva er Verdens hørselsdag 2020?

Verdens hørselsdag ble opprettet av WHO, og er en feiring av alt som er hørselsrelatert. Ved å gi oppmerksomhet og styrke forståelsen av hørselen, kan denne dagen hjelpe de som har en hørselsutfordring. Ved å tilby innsikt i løsninger og behandlinger, kan problemer med hørselen bare bli bedre. Med så mange mennesker som har et hørselstap, og som opplever utfordringer på grunn av dette, leder Verdens hørselsdag oss i riktig retning. Bevisstgjøring og forbedret øre- og hørselspleie går tross alt hånd i hånd.

I år fokuserer WHO på flere viktige tema; blant annet viktigheten av hørselshelse generelt, og viktigheten av å redusere hørselsproblemer over tid. Forståelse er det første steget mot behandling, uansett hva slags type hørselstap det er snakk om. Verdens hørselsdag har som mål å redusere stigmatiseringen rundt hørselstap og fremme budskapet om “hørsel hele livet”. For bedre kommunikasjon og et mer tilfredsstillende liv er hørsel viktig – og bør absolutt ikke undervurderes.

Øke bevisstheten for de beste løsningene

Med en så viktig beskjed, er Verdens hørselsdag 2020 det perfekte tidspunktet for å få mer kunnskap om løsningene som finnes. For personer med et hvilket som helst hørselstap, er det å gå til en hørselsspesialist første steget. Ved å få tatt en hørselstest og få tilgang på hjelpemidler, er det mulig å ta kontroll over et hørselstap tidligere og mer effektivt. Bevisstgjøring av hørselstap og -løsninger på et tidlig tidspunkt er avgjørende for å støtte opp under bedre hørselshelse – og det er nettopp dette vi ønsker å ta del i. Et hørselstap trenger ikke skape like mange problemer som det en gang har gjort! Hva med å bruke Verdens hørselsdag til å bli litt bedre kjent med noen av de unike høreapparatene som vi tilbyr?

For aktive personer

For deg som sliter med hørselstap og foretrekker en fleksibel løsning, er Pure Charge&Go X svaret. Høreapparatene er oppladbare, elegante og holder seg på plass bak øret ditt, selv under fysisk aktivitet. Hvis du bruker Signia App, kan du styre alle funksjoner diskret fra smarttelefonen din. Smart, praktisk og fleksibelt! Hvis denne løsningen høres ut som noe for deg, kan du finne ut mer om Pure Charge&Go X her.

For diskresjon og bekvemmelighet

Pure 312 X er diskret og utviklet for at lyder skal høres så naturlige ut som mulig. Modellen er en favoritt blant mange høreapparatbrukere, siden den ikke har noen klumpete designelementer eller vanskelige funksjoner. Pure 312 X har en ergonomisk passform og gir retningsbestemt hørsel. I kombinasjon med Signia App er det utallige muligheter for dette høreapparatet. Les mer her.

 

For nydelig design og praktisk tilkobling

Styletto Connect har et unikt og stilig design. De er like gode å ha på som de ser bra ut. Høreapparatene er slanke, og med Bluetooth-tilkobling er du i stand til å streame lyd fra smarttelefonen din. Dette er ikke ditt typiske høreapparat, og er for deg som setter pris på et godt design og gode tilkoblingsmuligheter. Finn ut mer om Styletto Connect her.

For høy diskresjon

Silk Nx er den perfekte løsningen for deg som liker nærmest usynlige høreapparater. Det er så vidt mulig å se at du bruker høreapparater med Silk Nx! Modellen gir stor grad av komfort, og du kan bruke dem med selvtillit. Finn ut mer om Silk Nx her.

Hvordan bevisstgjøring kan bidra til å forbedre livskvaliteten for tusenvis av mennesker

Enten du sliter med hørselstap selv, eller kjenner noen som gjør det, er det å øke bevisstheten omkring temaet ekstremt verdifullt. Hørselen vår er en viktig sans, og for mange en nøkkel til god kommunikasjon med andre mennesker og omverdenen. Hørselen kan i mange tilfeller påvirke livskvaliteten vår – og derfor er Verdens hørselsdag mer kritisk enn noen gang. Ved å skape forståelse og bevisstgjøring, kan personer med hørselstap få enda bedre støtte.

Hvis du sliter med pågående hørselstap, er det første du må gjøre å få time hos en hørselsspesialist. Som WHO antyder, ved å få en tidlig utredning på hva som kan være problemet, er det mulig å forhindre at hørselen svekkes ytterligere og at problemene blir verre. For de som opplever hørselstap som en daglig del av livet, er Signia den ideelle løsningen. Vi ønsker å gjøre alt vi kan for at hverdagen din med hørselsutfordringer skal bli så bra som mulig!

Finn en hørselsklinikk i nærheten av deg!