X
Vi har samlet en rekke gode tips om hvordan du passer best på høreapparatene i sommervarmen. Det er viktig å huske at varme og fuktighet er høreapparatenes verste fiende. Det er derfor en god ide å ta noen forholdsregler slik at høreapparatene yter optimalt gjennom hele sommeren. Husk derfor de 7 "s-er" nå på sommeren.
2018-05-25

Emner

Pass på høreapparatene dine i sommervarmen

Vi har samlet en rekke gode tips om hvordan du passer best på høreapparatene i sommervarmen.

Sommervarmen er over oss i store deler av landet, og enten du koser deg hjemme i sommervarmen eller drar sørover til sangria, saltimbocca og saganaki, så er det viktig å huske at varme og fuktighet er høreapparatenes verste fiende. Det er derfor en god ide å ta noen forholdsregler slik at høreapparatene yter optimalt gjennom hele sommeren. Husk derfor de 7 s-er nå på sommeren.

Saltvann

Dine høreapparater liker ikke vann – og absolutt ikke saltvann. Derfor må du huske å ta av apparatene når du tar deg et bad. Høreapparatene kan i mellomtiden lagres i esken som fulgte med apparatene.

Sand

Små sandkorn kan sette seg i mikrofonene og redusere lydkvaliteten. Husk å skylle og tørke hendene godt når du er ferdig med å bygge sandslott, og før du tar på høreapparatene dine.

Solkrem

Oljer som finnes i solkrem kan skade høreapparater. Etter at du har hatt på solkrem er det viktig at du sørger for at solkremen har trekket inn i huden før du tar på apparatene.

Stekvarme

Den små teknologiske vidunderne, som høreapparatene dine er, kan påvirkes negativt av varme. Prøv derfor å holde de vekk fra direkte sollys og legg de aldri på steder som blir veldig varm, for eksempel i bilen eller i strandvesken.

Styrken i høreapparatbatteriene

Den høye luftfuktigheten som er om sommeren, fører til at batteriene absorberer fuktighet. I noen tilfeller kan batterilevetiden reduseres. Sjekk derfor høreapparatbatteriene regelmessig og bytt batterier hvis de begynner å danne et hvitt belegg.

Svette

Når temperaturen stiger, svetter vi mer. Svette og varme kan føre til kondens i høreapparater, og det er derfor viktig at høreapparatene får mulighet til å kvitte seg med fuktigheten. Derfor må du åpne batteriluken og ta ut batteriene når høreapparatet ikke er i bruk. Vi anbefaler også at du legger høreapparatene i en tørkeboks over natten, så all fukt trekkes ut av apparatene.

Surfehår

Det er viktig at du husker å tørke håret etter en dukkert – før du setter høreapparatene på igjen. Vannet fra håret kan trenge inn i apparatene og i verste fall ødelegge dem.

 

God sommer ?