X
En ny knapp i den siste versjonen av Signia App hjelper høreapparatbrukere under COVID-19-pandemien. Finn ut mer her!
2020-10-05

Emner

Signias nye funksjon "munnbindmodus" hjelper deg å forstå hva folk som bruker munnbind sier

En spesialknapp i den siste versjonen av Signia App revolusjonerer høreapparatbrukernes opplevelse under COVID-19-pandemien.

Enten du er hørselshemmet eller ikke, vil du sannsynligvis ha lagt merke til at det kan være vanskeligere å forstå hva folk sier når de bruker munnbind. Dessverre har dette blitt et hyppig problem på grunn av den nåværende COVID-19-pandemien. Spesielt for hørselshemmede kan dette være veldig utfordrende – det er vanskelig å be folk gjenta seg opptil flere ganger, eller be dem om å fjerne munnbindet.

Vi har nå laget en løsning på dette nye problemet: Den nye funksjonen “munnbindmodus” i den siste versjonen av Signia App. Denne unike funksjonen er kompatibel med alle Bluetooth-utstyrte Signia Xperience høreapparater, og gjør at høreapparatbrukere bedre kan forstå hva folk som bruker munnbind sier. Den nye munnbindmodusen være tilgjengelig så lenge denne pandemien varer, og den aktiveres med et enkelt trykk.

Hvordan munnbind gjør det vanskeligere å forstå hva som blir sagt

Du lurer kanskje på hvorfor denne munnbindmodusen er så viktig akkurat nå? Svaret er at selv om munnbind og fysisk distansering er avgjørende for å hjelpe oss med å beskytte hverandre mot koronaviruset, utgjør de også en stor utfordring for taleforståelsen til de med et hørselstap.

Ved å dekke til munnen begrenser munnbind viktige visuelle signaler som mange mennesker med hørselstap stoler på, inkludert lesing på leppene. De har også vist seg å dempe lyden fra tale betydelig. Dette betyr at selv personer med normal hørsel kan oppleve redusert hørselsevne på ca 30 % når de snakker med noen som har på seg et munnbind.

Fjern dempet lyd uten å fjerne munnbindet

Signias nye munnbindmodus tilbyr en dedikert løsning på dette problemet. Den er tilgjengelig i Signia App under “Universal-programmet”, og vises på skjermen som en knapp med et munnbindikon øverst til høyre ved siden av volumbryteren. Du kan enkelt aktivere modusen ved å trykke på knappen, som deretter går fra å være grå til rød. Mens den er slått på, fanger høreapparatene opp lyden fra talesignalene, gjør ordene mer tydelig og reduserer bakgrunnsstøyen – for å hjelpe deg å forstå hva som blir sagt. For første gang kan du fjerne den dempede lyden uten å fjerne munnbindet!

Når du er ferdig med å snakke med personen som har på seg et munnbind, kan du deaktivere modusen ved å trykke på knappen igjen, som blir grå. Munnbindmodusen deaktiveres også automatisk når du endrer høreapparatinnstillingene i appen. Høreapparatene lar deg nå høre alle dine omgivelseslyder igjen, siden du ikke lenger trenger å fokusere på en person som snakker.

Den nye modusen er tilgjengelig med Signia høreapparater Styletto X, Pure Charge&Go X og Pure 312 X. For å kunne bruke munnbindmodusen i Signia App må du ha Android 6.0 eller iOS 11 eller nyere versjoner på din smarttelefon eller nettbrett.

Last ned Signia App gratis i dag!

Hold deg oppdatert og abonner på vårt nyhetsbrev