X
Fordelene med induksjonslading er at det er enkelt og praktisk. I tillegg slipper du bryet med å skifte batterier.
2016-11-21

Hvordan fungerer egentlig induksjonslading?

Du kjenner kanskje til induksjonslading fra elektriske tannbørster eller de nyeste smarttelefonene: Du setter enheten i den beholderen som hører til, og strømcellene lades opp. Helt kontaktfritt og svært enkelt.

Kjent prinsipp i mange hjem

Du kjenner kanskje til induksjonslading fra elektriske tannbørster eller de nyeste smarttelefonene: Du setter enheten i den beholderen som hører til, og strømcellene lades opp. Med induksjonslading overføres elektrisk energi fra et objekt til et annet, helt kontaktfritt. Den essensielle egenskapen i denne teknologien er at strømmen som forsynes i enheten som lades, ikke overføres via kabler eller elektriske kontakter, men gjennom trådløse elektromagnetiske felt.

Effektivt

For å lade via induksjon, må strømcellene i enheten være koblet til en spesiell mottakspole. Laderen må også være utstyrt med en pole for at strøm kan overføres. Når enheten plasseres i laderen, starter ladeprosessen automatisk. Nærhet mellom de to polene er viktig for å sikre optimal lading. Med nærhet inntil noen få centimeter – slik som i tannbørster, smarttelefoner og høreapparater – jobber teknologien med en høy grad av effektivitet, faktisk helt opp mot 90 %.

Svært enkelt og miljøvennlig

Fordelen med en slik type teknologi er at det er enkelt og praktisk: Du kan lade høreapparatene når du ikke trenger å ha de på, slik som over natten. Ladeprosessen er svært enkel, siden alt skjer automatisk etter at de plasseres i laderen. I tillegg er ikke utskifting av batterier nødvendig, som ikke bare er praktisk, men sparer kostnader og beskytter miljøet. Lær mer om Cellion høreapparater her:

signia-hearing.no/cellion-primax