X
Med fotball-VM 2018 i full sving, gir vi deg noen råd til hvordan du kan beskytte dine ører mens du nyter spenningen som utfolder seg på fotballbanen.
2018-07-03

Emner

Kan et fotballstadion være en risiko for hørselen min?

Med fotball-VM 2018 i full sving, gir vi deg noen råd til hvordan du kan beskytte dine ører mens du nyter spenningen som utfolder seg på fotballbanen.

VM-feberen går over hele verden og har allerede gitt oss spennende øyeblikk, som mål på overtid, straffe-bonanza og omdiskutert video-assisterende dømming. Hvis du er blant de tusenvis av fans som drar på fotballkamp for å støtte ditt lag – både lokallag som nasjonallag – så husk å ta med et par ørepropper. Støy fra musikk, instrumenter og andre lydenheter under en fotballkamp er en del av underholdningen, men også en potensiell risiko for hørselen.

Ifølge det Nasjonale Institutt for Arbeidssikkerhet og Helse, kan støyeksponering på 85 desibel (støynivået for bytrafikken som hørt fra en bil) i en åtte-timers periode, føre til hørselstap. Hver gang lydnivået økes med 3 desibel, blir den anbefalte eksponeringstiden halvert. Det betyr at for et stadion med et gjennomsnittlig støynivå på 88 desibel, kan fire timer med eksponering forårsake hørselstap, samt risiko for utvikling av tinnitus og hyperakusis.

Hvis du synes du begynner å høre dårlig, er det viktig å handle raskt. Hva med å ta en enkel og gratis hørselstest fra Signia, som gir en første indikasjon på om det er på tide å besøke en audiograf? I livet som i fotball, er den sikreste strategien bygget på et sterkt forsvar.