X
Oppladbare høreapparater blir mer og mer populære. Brukerne sparer penger, tid og anstrengelser mens de fremdeles kan nyte førsteklasses lyd.
2019-04-29

Emner

7 Fordeler med å skifte til oppladbare høreapparater

Mange av enhetene vi bruker hver dag, bruker oppladbare batterier. Hvorfor skal det være annerledes med høreapparater? Hvis du fremdeles ikke er overbevist om oppladbare høreapparater, kan du her lese om 7 fordeler som kanskje får deg til å overveie det neste gang du skal ha høreapparater

For mange mennesker er innkjøp og bytte av batterier en del av det å eie et høreapparat. Oppladbare batterier er i ferd med å endre måten vi bruker og designer høreapparater på. Litium-ion-batterier er det neste steg i fornyelsen av høreapparater, og de gir en rekke fordeler for de som bruker dem.

Fordeler med oppladbare høreapparater

Den personlige fordelen med oppladbare høreapparater er avhengig av dine preferanser og din livsstil. Bruk av litium-ion-batterier skaper en verden av muligheter for både høreapparatprodusenter og høreapparatbrukere.

Hvis du er nysgjerrig på å vite mer om fordelene med oppladbare batterier, finner du her syv fordeler ved å bruke litium-ion-batterier.

1. Ingen ekstrautgifter

Høreapparatbrukere kan bruke mye penger på engangs-batterier. Hvis du streamer regelmessig med dine høreapparater, bruker du enda mer av batteritiden og må skifte batteri oftere. I tillegg kommer bryderiet med å kjøpe høreapparatbatterier kombinert med transport eller drivstoff som brukes for å skaffe de.

Med oppladbare batterier er det ikke behov for nettbestillinger, turer til apoteket eller ytterligere omkostninger. De oppladbare batteriene er innebygd i høreapparatet, og kan lades så mange ganger det er nødvendig.

2. Færre sjanser for overraskelser

Når du etablerer en rutine, er det færre sjanser for overraskelser. Når du for eksempel setter telefonen din til lading om kvelden, er det mindre sjanse for at du glemmer det og våkner opp til død telefon. Det er også større sjanse for at batteriet på telefonen varer hele dagen hvis den ble ladet over natten.

Oppladbare høreapparater virker på samme måte. Når du setter de i laderen før du legger deg, er det færre sjanser for at du opplever at batteriet plutselig er dødt neste dag. Sink-luft-batteriene til engangsbruk kan gå tom når som helst uten mye forvarsel.

Hvis du ikke går rundt med ekstrabatterier, kan du ende opp uten høreapparat. Hvis du spør deg selv “hvor lenge varer oppladbare batterier til høreapparater?” vil du bli glad for å høre at du kan bruke dem opptil 21 timer på én enkelt opplading.

3. Bedre i kaldt vær

Det er velkjent at sink-luft-batterier sliter med å fungere ordentlig i kaldt vær. Mangelen på fuktighet og lave temperaturer reduserer batteriene til høreapparatene dine og gir problemer med lydkvaliteten.

Oppladbare høreapparater blir mer og mer populære i områder med lange vintrer ettersom de er mer kostnadseffektiv og lettere å håndtere. Litium-ion-batterier taper seg ikke i kaldt vær, noe som gjør de mer effektive enn både sink-luft- og bly-syre-batterier. Hvis du ønsker å vite mer om potensielle problemer med å bruke engangs-batterier i kaldt vær, og hvordan oppladbare batterier kan løse disse problemene, kan du besøke vår nettside for mer informasjon.

4. Miljøvennlige

Vi tenker alltid på miljøet! Mange av oss prøver å finne måter å kutte ned på ting, inklusive engangs-produkter som sugerør, servietter og batterier.

Selv om det er viktig å huske at litium-ion-batterier skal gjenvinnes når du skal kvitte deg med høreapparatene, kan de også lades tusenvis av ganger. Sammenlignet med sink-luft-batterier, som kun kan brukes én gang og så kastes, er litium-ion-batteriene bedre for miljøet når de håndteres korrekt.

5. Bedre for eldre høreapparatbrukere

Mange eldre synes at hele prosessen med kjøp og bytte av batterier er krevende og utfordrende. Det kan være vanskelig for noen av dem å komme seg ut for å kjøpe batteriene, og for de som har problemer med fingerfølsomhet kan det være vanskelig å åpne batteriluken. Engangs-batteriene er små, så de er lette å miste og vanskelig å få øye på.

Med oppladbare batterier er prosessen med innkjøp og bytte av batterier ikke lenger nødvendig. Dine høreapparater kan tas ut og settes i laderen, slik at de er klare til bruk etter kun noen timer.

6. Mer energieffektiv

Hvis du jevnlig bruker den trådløse streaming-funksjonen på dine høreapparater, kan du dra fordel av de oppladbare Bluetooth-høreapparatene som Signias Pure Charge&Go og Motion Charge&Go. Bluetooth og streaming er krevende for engangs-batteriene på de fleste høreapparater. Litium-ion-batteriene kan dog løse dette problemet.

Fulladede batterier kan vare en hel dag, som tilsvarer 16-21 timers batteritid med opptil fem timer streaming. I stedet for å kjøpe flere engangs-batterier kan du bare sette høreapparatene dine i laderen på slutten av dagen. Hvis du streamer i mer enn fem timer og går tom før du kommer hjem, kan den bærbare laderen gi deg et ekstra boost. 30 minutters hurtiglading gir deg opptil 6 timers brukstid.

 

Oversikt over ladetid for Styletto

 

Oversikt over ladetid for Pure Charge&Go / Motion Charge&Go

7. Frihet til fornyelse

Litium-ion-batterier kan komme i mange ulike former, og Signia har benyttet seg av denne fordelen med å skape mer moteriktige høreapparater. Styletto er høreapparatene med et helt nytt og unikt utseende på grunn av bruken av et nytt sylinderformet litium-ion-batteri.

Beslutning om nye høreapparater

Hvis du er interessert i oppladbare høreapparater og tror du vil ha nytte av dem, er du kanskje interessert i hvordan du bytter høreapparat og hvilket høreapparat du bør velge. Selv om mange høreapparatleverandører nå tilbyr høreapparater med litium-ion-batterier, bør du snakke med din audiograf om hvilken modell som er best for deg.

For eksempel vil noen legge vekt på høreapparatets utseende og velge ut fra det, mens andre ønsker direkte streaming og Bluetooth-egenskaper og vil velge ut fra disse kriterier.

Uavhengig av om du er interessert i en oppladbar løsning eller ikke, skjer det fornyelser og utvikling innen høreapparatbransjen hver dag. Abonner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert og få mer informasjon, tips og nyheter om høreapparater.